سفارش تبلیغ
صبا ویژن
«کشکول»
[ و به مردى که از او خواست تا پندش دهد فرمود : ] از آنان مباش که به آخرت امیدوار است بى آنکه کارى سازد ، و به آرزوى دراز توبه را واپس اندازد . در باره دنیا چون زاهدان سخن گوید ، و در کار دنیا راه جویندگان دنیا را پوید . اگر از دنیا بدو دهند سیر نشود ، و اگر از آن بازش دارند خرسند نگردد . در سپاس آنچه بدان داده‏اند ناتوان است ، و از آنچه مانده فزونى را خواهان . از کار بد باز مى‏دارد ، و خود باز نمى‏ایستد ، و بدانچه خود نمى‏کند فرمان مى‏دهد . نیکوان را دوست مى‏دارد ، و کار او کار آنان نیست و گناهکاران را دشمن مى‏دارد ، و خود از آنان یکى است . مرگ را خوش نمى‏دارد ، چون گناهانش بسیار است و بدانچه به خاطر آن از مردن مى‏ترسد در کارست . اگر بیمار شود پیوسته در پشیمانى است ، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانى . چون عافیت یابد به خود بالان است ، و چون گرفتار بلا شود نومید و نالان . اگر بلایى بدو رسد ، به زارى خدا را خواند ، و اگر امیدى یابد مغرور روى برگرداند . در آنچه در باره آن به گمان است ، هواى نفس خویش را به فرمان است ، و در باره آنچه یقین دارد در چیرگى بر نفس ناتوان . از کمتر گناه خود بر دیگرى ترسان است ، و بیشتر از پاداش کرده او را براى خود بیوسان . اگر بى نیاز شود سرمست گردد و مغرور ، و اگر مستمند شود مأیوس و سست و رنجور ، چون کار کند در کار کوتاه است و چون بخواهد بسیار خواه است . چون شهوت بر او دست یابد گناه را مقدّم سازد ، و توبه را واپس اندازد و چون رنجى بدو رسد از راه شرع و ملّت برون تازد . آنچه را مایه عبرت است وصف کند و خود عبرت نگیرد ، و در اندرز دادن مبالغه کند و خود اندرز نپذیرد . در گفتن ، بسیار گفتار ، و در عمل اندک کردار در آنچه ناماندنى است خود را بر دیگرى پیش دارد ، و آنچه را ماندنى است آسان شمارد . غنیمت را غرامت پندارد و غرامت را غنیمت انگارد . از مرگ بیم دارد و فرصت را وامى‏گذارد . گناه جز خود را بزرگ مى‏انگارد و بیشتر از آن را که خود کرده ، خرد به حساب مى‏آرد ، و از طاعت خود آن را بسیار مى‏داند که مانندش را از جز خود ناچیز مى‏پندارد . پس او بر مردم طعنه زند و با خود کار به ریا و خیانت کند با توانگران به بازى نشستن را دوست‏تر دارد تا با مستمندان در یاد خدا پیوستن . به سود خود بر دیگرى حکم کند و براى دیگرى به زیان خود رأى ندهد ، و دیگران را راه نماید و خود را گمراه نماید . پس فرمان او را مى‏برند و او نافرمانى مى‏کند . و حق خود را به کمال مى‏ستاند و حق دیگرى را به کمال نمى‏دهد . از مردم مى‏ترسد ، نه در راه طاعت خدا و از خدا نمى‏ترسد در راه طاعت بنده‏ها . [ و اگر در این کتاب جز این گفتار نبود ، براى اندرز بجا و حکمت رسا ، و بینایى بیننده و پند دادن نگرنده اندیشنده بس مى‏نمود . ] [نهج البلاغه]
>>محمد سوری ( پنج شنبه 86/4/21 :: ساعت 2:23 صبح)

سلام
بالاخره اون برنامه‌ای که قولش را داده بودم، آماده کردم. علت تأخیر، به دلیل طراحی ظاهر برنامه بود. از آنجایی که سلیقه خوبی ندارم، کمی زمان برد. و اما برنامه ....
این برنامه در واقع یک ساعت زنگ‌دار ولی از نوع نرم‌افزاریش هست. تو این نرم‌افزار ابتدا باید یک موزیک (در حال حاضر با فرمت wav یا mid) را انتخاب کنید. سپس با تنظیم زمان، در سر ساعت مقرر، نرم‌افزار شروع به پخش موسیقی می کنه. حالا اگه یه موسیقی آرامش‌بخش را انتخاب کرده باشید، سر ساعت مقرر شما را از خواب بیدار خواهد کرد. برنامه این امکان را داره که به طور پیاپی موزیک را پخش کنه و یا اینکه فقط یک بار اونو پخش کنه. ضمناً تمامی تغییرات در یک فایل متنی ذخیره می‌شوند تا در اجرای بعدی از آنها استفاده شود.
ایده برنامه از اونجا ایجاد شد که حدود یک هفته پیش که شب دیر خوابیده بودم و صبح هم می‌خواستم زود بلند شم و از اونجایی که می‌دونستم با زنگ موبایل بیدار نمی‌شم، به فکرم رسید که این کارو انجام بدم. همون موقع نشستم نسخه اولیه این برنامه رو نوشتم که حدود 5 دقیقه طول کشید.
بعد از چند روز که سرم خلوت‌تر شدم (منظورم این نیست که رفتم آرایشگاه! ) به فکر افتادم که اونو تکمیل کنم.
البته همانطور که قبلاً هم گفته بودم، این نرم‌افزار نه چیزی اضافی برای من داشته و نه آنچنان کاربردی داره!
هدفم از نوشتن این برنامه، نوعی آموزش مطالبی بود که در ترمی که گذشت به دلیل کمبود وقت، به دوستانی که با من درس مباحث ویژه داشتن، نگفته بودم.
متأسفانه نرسیدم برای اون فایل راهنما آماده کنم. دوستان پس از دانلود و دیدن کد، هر جا مشکل داشتن، بپرسن.

ظاهر فرم اصلی
تو این برنامه از چند مسأله هم‌زمان استفاده کردم و هدفم فقط آموزش بوده چون بدون انجام اون کارها هم می‌شد نتیجه‌ مورد نظر را گرفت (مثلاً تعریف یک Function).
موارد جدیدی که در این برنامه استفاده شده که در کلاس به آنها اشاره نشد:
- کار با شی MediaPlayer
- کار با فایل متنی
- ایجاد یک StringList
- ایجاد (Create) یک فرم در زمان اجرا
- تعریف یک Function
- نحوه فراخوانی یک برنامه خارج از دلفی (مثلاً ساختن یک لینک که کاربر با کلیک بر روی آن، وارد یک سایت شود)
- و .........

البته هنوز هم قابلیت افزایش امکانات وجود داره. امکاناتی مثل:
- قرار دادن ولوم کنترل صدا درون برنامه
- پشتیبانی از فایل‌های mp3
- انتقال برنامه به System Try (کنار ساعت)، هنگام بستن و یا کوچک کردن برنامه
- و .......
نکته دیگری که باید اضافه کنم اینه که در طراحی ظاهر، سعی کردم از امکانات پیش فرض خود دلفی استفاده کنم. در غیر این صورت، کامپوننت هایی هستن که طراحی ظاهر را هم راحت‌تر و هم زیباتر می کنن!
همانطور که سر کلاس هم گفتم، طراحی چنین برنامه هایی (که از ابتدا مشخص نیست دنبال چه چیزی هستیم)، و حتی دیگر برنامه هایی که می دانیم چه می خواهیم ولی هدف ما بسیار بزرگ و سخت به نظر می رسد، بهتر است پله پله انجام شود (همانطور که من انجام دادم و هنوز هم می‌تواند ادامه داشته باشد).
علاوه بر همه این موارد، یک فایل نصب شونده (Setup) هم برای این برنامه ساختم تا با نحوه setup سازی هم آشنا شوید.
البته معمولاً برای نصب مخصوصا اگر پروژه شما دارای بانک اطلاعاتی باشد، از نرم افزاری به نام InstallShield استفاده می‌شود. اما برای این پروژه من از نرم‌افزاری ساده و سبک به نام Inno ‌ Setup استفاده کردم.
پیشنهاد می کنم فایل‌های زیر را به ترتیبی که قرار گرفته اند دانلود کرده و ببینید:
نسخه اولیه برنامه (نسخه 0.1) - کد توسط دلفی 7 - با حجم 207 کیلو بایت. از اینجا
نسخه اصلی برنامه (نسخه 1.0) - نصب شونده - با حجم 544 کیلو بایت. از اینجا
نسخه اصلی برنامه (نسخه 1.0) - کد توسط دلفی 7 - با حجم 544 کیلو بایت. از اینجا
نرم افزار setup ساز Inno Setup 5.1.8
===============================================
لینک‌های روزانه:
1) سایتی برای آموزش دلفی (فارسی)
2) سایتی برای آموزش دلفی (فارسی)
3) لیست تعدادی مقاله برنامه نویسی

  نوشته های دیگران ()
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
 
فهرست ها
 RSS 
خانه
ارتباط با من
درباره من
پارسی بلاگ

بازدید امروز: 164
بازدید دیروز:  4
مجموع بازدیدها:  136466
منوها
» درباره خودم «


«کشکول»

» آرشیو مطالب «

اسفند 85
فروردین 86
اردیبهشت 86
خرداد 86
تیر 86
شهریور 86
پاییز 1386
تابستان 1386

» لوگوی وبلاگ «


» لینک دوستان «

حاج جمال
اموزش . ترفند . مقاله . نرم افزار

» لوگوی دوستان «